Συνάντηση ΚΥΣΕΑ με τον υπουργό δικαιοσύνης και δημοσίας τάξης

Συνοπτικά – Ενέργειες Συνδέσμου – Θέματα προς τον Υπουργό
24 Μαρτίου 2016

Συνάντηση ΚΥΣΕΑ με τον υπουργό δικαιοσύνης και δημοσίας τάξης

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της Παροχής Υπηρεσιών Ιδιωτικής Ασφάλειας συζητήθηκαν ευρέως κατά τη συνάντηση των μελών του Κυπριακού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ασφάλειας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της αστυνομίας και του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας.

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιάννος Αργυρού έθεσε τα πλέον σημαντικά θέματα του κλάδου, τονίζοντας με ιδιαιτερότητα την ανάγκη καταπολέμησης των παράνομων που δραστηριοποιούνται, τόσο στον τομέα φύλαξης όσο και στις εγκαταστάσεις συστημάτων ασφάλειας.

Στα πλαίσια της συζήτησης διεφάνη η θετική προσέγγιση του Υπουργού στις θέσεις του Συνδέσμου, εκφράζοντας την άποψη ότι ο ρόλος του Συνδέσμου και των μελών του εκτιμούνται τα μέγιστα λόγω της συμβολής τους στην κοινή προσπάθεια για αντιμετώπιση της παρανομίας και του εγκλήματος.

Ο ρόλος και οι ενέργειες του Συνδέσμου με τη σωστή οργάνωση των μελών και την αγαστή συνεργασία με την αστυνομία, καθώς και με άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες, διασφαλίζουν την επιτυχία της όλης προσπάθειας στους τεθέντες στόχους.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι που θα καταστήσουν το Επάγγελμα των Εταιρειών Ασφάλειας πιο αποδοτικό καθώς και ελαφρύνσεις που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις ασφάλειας να καταστούν πιο ανταγωνιστικές.

Σε παρέμβαση της η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας ανέφερε ότι όλες οι εταιρίες θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους υφιστάμενους νόμους, τόσο σε ότι αφορά το θέμα της καταβολής των κοινωνικών ασφαλίσεων για όλους τους υπαλλήλους, καθώς και για την διατήρηση του κατώτατου μισθού. Τόνισε επίσης ότι είναι η αναγκαστική υπογραφή συμβολαίων μεταξύ του εργοδότη και εργοδοτουμένου.

Ο Σύνδεσμος κρίνει την συνάντηση πολύ εποικοδομητική και ζήτησε από τον Υπουργό την θεσμοθέτηση παρόμοιων συναντήσεων.

Κατεβάστε εδώ το σχετικό ανακοινωθέν