3ο Συνέδριο Security Project Cyprus
22 Οκτωβρίου 2018
ο ΚΥΣΕΑ στο Security Project 2019
ΚΥΣΕΑ στο Security Project 2019
7 Νοεμβρίου 2019

4o συνέδριο Security Project Cyprus

Ο αρχηγός της Αστυνομίας στο Security Project 2019

Ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης παρευρέθηκε μετά από πρόσκληση, στο 4ο συνέδριο “Security Project Cyprus 2019”. Το συνέδριο “Security Project Cyprus 2019” συνδιοργανώνεται για τέταρτη χρονιά συνεχόμενα , από τις εταιρείες Smart Press & Smart Com και από το περιοδικό Security Manager. Το συνέδριο υποστηρίζει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ).

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Μιχαηλίδης ανάφερε ότι «Η Αστυνομία Κύπρου χαιρετίζει ένθερμα διοργανώσεις που αποσκοπούν στην ενημέρωση για τις εξελίξεις του νέου περιβάλλοντος κινδύνων και απειλών κατά της ασφάλειας, αλλά και στην παρουσίαση των σύγχρονων τεχνολογιών οι οποίες, από τη μια, δύνανται να αναβαθμίσουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες του τομέα των δημόσιων και ιδιωτικών υπηρεσιών ασφάλειας και από την άλλη, να προσδώσουν αξία και καινοτομία σε επιχειρήσεις και οργανισμούς».

Συνεχίζοντας, ο Αρχηγός τόνισε ότι «για να ανταπεξέλθει η Αστυνομία, στο πολύπλευρο έργο της, είναι αναγκαία η στήριξη και συνεργασία από μέρους των πολιτών, των κρατικών φορέων και θεσμών, εντός και εκτός Κύπρου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα, τον οποίο οι πλείστοι από εσάς, τους παρευρισκόμενους, αντιπροσωπεύετε και μάλιστα επάξια».
«Ο τομέας των ιδιωτικών υπηρεσιών ασφάλειας» συνέχισε ο κ. Μιχαηλίδης «διαδραματίζει τα τελευταία χρόνια, έναν πολύ σημαντικό και υποβοηθητικό ρόλο σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών, στηρίζοντας το έργο της Αστυνομίας. Παράλληλα, οι πληροφορίες και μαρτυρίες ιδιωτών φυλάκων, καθώς επίσης η δικανική εξέταση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, οδήγησαν σε διαλεύκανση σοβαρών υποθέσεων διαρρήξεων, ληστειών και κλοπών, οι οποίες τέθηκαν ενώπιον Δικαστηρίων και επιβλήθηκαν ποινικές καταδίκες στους παρανομούντες».

Ο Αρχηγός Αστυνομίας επισήμανε ότι, τα τελευταία 3 χρόνια υποβλήθηκαν για εξέταση, 2,340 τεκμήρια οπτικογραφημένου υλικού κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, τα οποία αφορούσαν 1,876 σοβαρές ποινικές υποθέσεις. Με βάση τα στοιχεία των τελευταίων χρόνων, διαπιστώνεται συνεχιζόμενη αυξητική τάση στη δικανική εξέταση τεκμηρίων που αφορούν οπτικογραφημένο υλικό, επιβεβαιώνοντας τη σημαντική συνεισφορά των ιδιωτικών γραφείων ασφαλείας.

Τέλος, ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι «Αναγνωρίζοντας την πολύτιμη προσφορά σας στην πρόληψη και εξιχνίαση του εγκλήματος, η Αστυνομία, αντιμετωπίζει τον τομέα ιδιωτικών υπηρεσιών ασφάλειας, με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα και προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες, για την κατάλληλη εκπαίδευση και γενικότερα την αναβάθμισή σας, βασιζόμενη στον Περί Ιδιωτικών Γραφείων Παροχής Ασφάλειας Νόμο του 2007».

Διαβάστε ΕΔΩ τον χαιρετισμό του Αρχηγού Αστυνομίας.

Πηγή: cypruspolicenews